Blog
Milyen a jó borszőlő?
Hát igen, fontos leszögezni, hogy nem minden szőlőfajta alkalmas minőségi bor készítésére. A világon több ezer szőlőfajta létezik, melyeket csemege és borszőlő kategóriába oszthatunk. Az előbbit esszük, az utóbbit inkább bor formájában fogyasztjuk. A borszőlőn belül...
Bor Vlog 9 – Borhibák / Dugósság
Újra akcióban Gábor Petrányi és Polák Dávid - jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Biztos te is láttad már, ahogy a palackok kinyitását követően megszagolják a dugót. Ma arra kapsz választ, miért teszik ezt, mitől lesz egy bor dugós és hogy mit tehetünk, ha már...
Bor Vlog 8 – Dekantálás
Újra akcióban Petrányi Gábor és Polák Dávid - jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Mindenki látta már, sokan még a nevét is tudják. Na de mikor és miért használjuk a dekantálót - csak hóbort, vagy tényleg fontos? Többek között ezekre a kérdésekre is választ...
Bor Vlog 7 – Borok a csúcson, avagy mikor bontsam meg az otthon féltve őrzött palackomat?
Újra akcióban Gábor Petrányi és Polák Dávid és jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! A jó bor korral nemesedik? Ismerjük a mondást nem minden esetben helytálló! Hetedik epizódunkban megtudhatjuk meddig érdemes tartogatnunk a bort, lehet, hogy jobb ha rögvest...
Videoblog 6 – Csavarzár, vagy parafadugó?
Újra támad a Palack és a 0,75 bistro videoblogja a két hely szakmai vezetőivel, Gábor Petrányival és Polák Dáviddal. Hatodik epizódunkban Dávid a csavarzáras, Gábor pedig a parafadugót veszi szárnyai alá, összehasonlítva a két technológia előnyeit és hátrányait. Ha...
Videoblog 5 – NASA fémtartály, vagy öregapánk fahordója?
Ötödik epizódunkban arról lesz szó, hogy mi a különbség az oxidatív és a reduktív borászati eljárás között és hogy mire figyelj, ha nem akarsz mellényúlni az akciós borvásárlásnál:) A végén lévő bakit benne hagytuk, mert így biztosan végig nézitek és mert ebből is...
Videoblog 4 – Hogyan kóstoljunk?
Újra itt a 0,75 és a Palack videoblogja, amellyel 2 hetente, péntekenként jelentkezünk! Negyedik epizódunkban arról lesz szó, hogy kell kóstolni, mi az a 4 alappillér, amire figyelnünk kell és megtudhatjuk, hogy mitől ízlik igazán egy bor. Tetszett? Oszd meg Te is és...
Videoblog 3 – Orral kóstolás
Újra támad a 0,75 és a Palack Borbár videoblogja, amellyel 2 hetente, péntekenként jelentkezünk! Harmadik epizódunkban arról lesz szó, hogy kell az orrunkkal kóstolni, mit árulnak el nekünk az illatok és vajon mit KELL feltétlenül éreznünk a borban. 🙂 Tetszett? Oszd...
Videoblog 2 – Szemmel kóstolás
Folytatódik a 0,75 bistro és a Palack videoblogja, amellyel 2 hetente fogunk jelentkezni!! Második epizódunkban arról lesz szó, hogy kell a szemünkkel kóstolni,mit lehet a bor színéből megtudni és kiderül az is, hogy mi a templomablak-effektus. Tetszett? Oszd meg Te...
Videoblog 1 – mit kell tudni a borospohárról?
Bortörténeti fordulat! Elindul a 0,75 bistro és a Palack borbár videoblogja, amellyel reményeink szerint 2 hetente fogunk jelentkezni!Első epizódunkban arról lesz szó, hogy mit kell tudni a borospohárról, milyen részei vannak és hogy kell fogni (na meg hogy nem kéne)...