Blog

Dekantálás

Talán nem először mondom, hogy a bor egy élő anyag. Minden ami nem reduktív, hordóban és palackban is érlelődik, míg elér minket végfogyasztókat. Talán nem minden napos dolog, de kezünkbe akadhat olyan bor, amit bizony érdemes dekantálni. Mit is jelent ez? Az a bor,...

BorVlog 13 – Buborékok a borbar 2. rész

Itt a második felvonás, a folytatással érkezik Gábor Petrányi és Polák Dávid - jön a 0,75 bistro és a Palack videoblogja! Szamuráj karddal pezsgőt nyitni? Azt inkább ne! Ismét csak elmerülünk a pezsgő rejtelmeiben; Extrém módszerek, urban legendák és biztos gyakorlati...

Hová tűnt az aszúról a puttony?

Bár a boltok polcain még nem találkozhattunk vele, készüljünk fel hogy a puttonyszámok eltűnnek a híres tokaji aszúkról. 2013 november elején ugyanis a tokaji hegyközség radikális döntést hozott. Először is nézzük meg, hogy is volt ez a puttony történet. A Tokaji Aszú...

Hogy hamisítják a bort?

A tradicionális bortermelő országokban, így Magyarországon is, a borkészítést törvény szabályozza. Sokan nem is gondolnák, de az EU-s jogszabályokhoz képest a magyar bortörvény kifejezetten szigorú. Minden bor, amely úgy készül, hogy ennek a törvénynek nem felel meg,...

Bor Vlog 13 – Buborékok a borban 1. rész

Az újévben is jelentkezik Gábor Petrányi és Polák Dávid - itt a 0,75 bistro és a Palack videoblogja! Biztos, hogy az év utolsó napján mindenkinél előkerült a behűtött buborékos csoda, de vajon tudjátok e milyen technológiai különbségek rejtőznek mögötte. Az első...

Bor Vlog 12 – Karácsonyi ételek, karácsonyi borok ?

Idén utoljára jön Gábor Petrányi és Polák Dávid - itt a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Az ünnepek alatt napokon át tart a lakmározás, de nem mindegy például milyen borral öblítjük le a halászlevet vagy a töltött káposztát! Mindez és még más finom fogásokhoz illő...

Bor Vlog 11 – Barrique láz

Mi az a barrique és miért olyan népszerű mostanában? Melyik fa milyen aromáka t ad hozzá az bor ízéhez? Ezekre a kérdésekre is válaszolunk az alábbi videóban. Ha tetszett, oszd meg Te is és írd meg kommentben, milyen témáról hallanál még szívesen tőlünk! <div...

Bor Vlog 10 – Borhibák / Oxidáltság

Újra akcióban Gábor Petrányi és Polák Dávid- jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Biztos Te is jártál már úgy, hogy a pár napja hűtőben tárolt bornak megváltozott az íze, illata - nem volt igazán jó élmény a fogyasztása. Hogy mi okozza ezt és milyen technikákkal...

Milyen a jó borszőlő?

Hát igen, fontos leszögezni, hogy nem minden szőlőfajta alkalmas minőségi bor készítésére. A világon több ezer szőlőfajta létezik, melyeket csemege és borszőlő kategóriába oszthatunk. Az előbbit esszük, az utóbbit inkább bor formájában fogyasztjuk. A borszőlőn belül...

Elérhetőségeink

0,75 bar & bistro

1051 Bp., Szent István tér 6.
T: +36 (70) 370-7474
E: info@075bistro.hu
Nyitva tartás:
H-Sze: 8:00 – 0:00
Cs-P: 8:00 – 1:00
Szo: 11:00 – 1:00
V: 11:00 – 0:00

Kövess minket!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
tripadvisor
forsquare
youtube channel

Írj nekünk!

Copyright © 2015 - 2016 075 Bistro | Dizájn: R-mediaLine
Share This