Blog

Bor Vlog 12 – Karácsonyi ételek, karácsonyi borok 🎄

Idén utoljára jön Gábor Petrányi és Polák Dávid - itt a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Az ünnepek alatt napokon át tart a lakmározás, de nem mindegy például milyen borral öblítjük le a halászlevet vagy a töltött káposztát! Mindez és még más finom fogásokhoz illő...

Bor Vlog 11 – Barrique láz

Mi az a barrique és miért olyan népszerű mostanában? Melyik fa milyen aromáka t ad hozzá az bor ízéhez? Ezekre a kérdésekre is válaszolunk az alábbi videóban. Ha tetszett, oszd meg Te is és írd meg kommentben, milyen témáról hallanál még szívesen tőlünk! <div...

Bor Vlog 10 – Borhibák / Oxidáltság

Újra akcióban Gábor Petrányi és Polák Dávid- jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Biztos Te is jártál már úgy, hogy a pár napja hűtőben tárolt bornak megváltozott az íze, illata - nem volt igazán jó élmény a fogyasztása. Hogy mi okozza ezt és milyen technikákkal...

Milyen a jó borszőlő?

Hát igen, fontos leszögezni, hogy nem minden szőlőfajta alkalmas minőségi bor készítésére. A világon több ezer szőlőfajta létezik, melyeket csemege és borszőlő kategóriába oszthatunk. Az előbbit esszük, az utóbbit inkább bor formájában fogyasztjuk. A borszőlőn belül...

Bor Vlog 9 – Borhibák / Dugósság

Újra akcióban Gábor Petrányi és Polák Dávid - jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Biztos te is láttad már, ahogy a palackok kinyitását követően megszagolják a dugót. Ma arra kapsz választ, miért teszik ezt, mitől lesz egy bor dugós és hogy mit tehetünk, ha már...

Márton nap és újbor

November 11. Márton napja a liba és az újbor ünnepe. Komoly vallási töltete van, mivel Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap. Ekkor tehát még megengedett a nagy evés-ivás. Tradicionálisan erre a napra ezért rengeteg bált, fesztivált és nagy...

Bor Vlog 8 – Dekantálás

Újra akcióban Petrányi Gábor és Polák Dávid - jön a 0,75 bistro és Palack videoblogja! Mindenki látta már, sokan még a nevét is tudják. Na de mikor és miért használjuk a dekantálót - csak hóbort, vagy tényleg fontos? Többek között ezekre a kérdésekre is választ...

Hogy készül a rosé?

Nem rosé szőlőből és nem is vörösbor meg fehérbor összeöntésével. A helyes válasz: kékszőlőből fehérboros eljárással. Ez azt jelenti, hogy a kékszőlőt szüret után bogyózzák és pár óráig hagyják a héjjon ázni (a vörösbornál a héjon ázás több hétig tart), mivel a...

Videoblog 6 – Csavarzár, vagy parafadugó?

Újra támad a Palack és a 0,75 bistro videoblogja a két hely szakmai vezetőivel, Gábor Petrányival és Polák Dáviddal. Hatodik epizódunkban Dávid a csavarzáras, Gábor pedig a parafadugót veszi szárnyai alá, összehasonlítva a két technológia előnyeit és hátrányait. Ha...

Elérhetőségeink

0,75 bar & bistro

1051 Bp., Szent István tér 6.
T: +36 (70) 370-7474
E: info@075bistro.hu
Nyitva tartás:
H-Sze: 8:00 – 0:00
Cs-P: 8:00 – 1:00
Szo: 11:00 – 1:00
V: 11:00 – 0:00

Kövess minket!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
tripadvisor
forsquare
youtube channel

Írj nekünk!

Copyright © 2015 - 2016 075 Bistro | Dizájn: R-mediaLine
Share This